joi, 21 ianuarie 2010

Iarna...pe stradă

        A nins 3 zile şi 3 nopţi, mai tare ca în poveştile pe care mi le citeau părinţii când eram mic, şi faţă de ultima ninsoare Bucureştiul arată foarte bine. Mă mustră iar conştiinţa că nu am cauciucuri de iarnă şi mă enervez totodată când imi aduc aminte că am căutat 3 zile şi nu am găsit decât un singur cauciuc în Târgul Vitan, după ce am sunat la toate depozitele şi service-urile pe care le cunosc. Ştiu ce înseamnă asta...că nu mai scot maşina pe drum decât când răsare asfaltul. Am văzut destui incoştienţi pe străzi, fără cauciucuri de iarnă, care încurcau drumul cu trotuarul, suficient cât în următoarele zile să devin pieton cu drepturi depline. Mă gândeam, azi în timp ce ma îndreptam spre birou, la cei care dimineaţa îşi rup spatele să îşi deszăpezească maşina şi când se întorc seara este parcată alta în locul respectiv. Bineînţeles că va trebui, ca să-şi parcheze maşina, să pună iar mâna pe lopată să-şi croiască drum prin nămeţi. Este urât dar este o altă parte frumoasă a micului Paris şi lucrurile aşa vor fi mereu. Mai bine iau metroul şi nu mă autoflagelez cu lopata pe spate, nu transpir să fac pneumonie şi nu îmi fac griji că seara nu am loc de parcare. Îmi place să merg cu maşina, dar nu imi place să stau ore în trafic stresat dacă voi reuşi să frânez sau dacă cel din spatele meu mă va evita. Voi cum v-aţi descurcat zilele astea?

15 comentarii:

  1. E frumos iarna doar ca nu e in totalitate vremea de vina cand ramane orasul blocat in zapada. Acum e mai aiurea cu temperaturile astea scazute...

    RăspundețiȘtergere
  2. Deh, omule, aşa-i Bucureştiul pe care îl cunosc şi eu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce naiba e cu parodia asta de doi lei? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pune-ti pe undeva o adresa de email ... poate vrea lumea sa-ti mai zica una alta ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Zapadaaaaaa...nici n-a fost suficienta anul asta :-)...nu cata mi-as fi dorit eu!
    Uite un sofer perfect normal, care nu latra la luna ca e zapada si nu poate conduce din cauza asta. Bine zis! Masina neechipata e "vinovata" si nu zapada. Cu metroul nu cred ca e prea placut, dar pana se inventeaza "saniuta de oras"...e ok si asa. Siguranta si evitarea stressului inainte de toate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie una mi s-a acrit de atata zapada, gheata, frig. M-am saturat sa ajung la munca pe jumatate inghetata si sa stau jumatate de ora sa ma dezghet ca sa imi pot baga parolele de la calculator, m-am saturat sa ajung la facultate si sa nu pot sa tin pixul in mana, m-am saturat sa merg incordata de frica sa nu fac POC pe "oglinda" ce s-a asternut pe "vechiul" nostru astfalt. Ca o concluzie .... VREAU SA VIN CALDURA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La mine fără mașină nu e opțiune, așa că am pus de cauciucuri de iarnă. Chiar și-așa, îs deja nivelul doi la drifting - de nevoie, că dacă m-aș speria de câte ori mi-alunecă mașina sub mine aș da ortu' de infarct înainte să se facă primăvară - și am centura neagră cu doi dani la dat jos gheața de pe parbriz. C'est la vie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti un om de treaba. Chiar nu merita sa te autoflagelezi cu lopata aia nenoeocita, cum bine spui :D

    RăspundețiȘtergere
  9. gume de iarna. fac toti banii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am maşină ... şi nici nu cred că îmi voi lua :D din motive personale.

    RăspundețiȘtergere
  11. nasol, am preferat sa merg cu masina unui coleg :P. E mai ieftin, dar nu neaparat mai sigur.

    RăspundețiȘtergere
  12. felicitari omule, esti celebru!

    tot nu-si face nimeni mila sa te felicite...

    din pacate pentru tine, nu mai esti "decat un om obisnuit", esti fishilica, pe care o intreaga natiune blogosferica il asteapta sa se trezeasca...

    RăspundețiȘtergere
  13. Urăsc mesajele infantile gen "primul!" dar am reuşit să-mi înving repulsia de a fi primul care chipurile are o opinie şi că de ce să n-o exprime (întrebare stupidă, ţi-ar sugera s-o scoţi, cum plm adică "de ce să n-o exprime"? Păi, de lene, de exemplu. Ba chiar da' de ce să şi-o exprime?).
    În rest, îmi pari simpatic, cum zicea şi Julius C. (şi de la care vin). N-ai decît 3 articole, şi alea mititele şi cam amărîte, da' precis nu meriţi cu ele ultimul loc din Zelist deşi, iată, asta te face cumva special, nu? N-ai putea plăti vreo taxă, ceva, ca să-ţi rezervi locul ăsta, ultimul loc? Mda, ar cam semăna a cocalăreală de care pomeneai în "3 numere" şi nici n-ai bani pt asta (altminteri îţi luai cauciucuri de iarnă). Ar mai rămîne drept soluţie să-i ucizi pe toţi ăia pe care îi întreci. Merită rumegată ideea, cred.
    Spori şi succese.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai o opinie de ce să nu o exprimi?