miercuri, 26 mai 2010

Eu nu te deranjez, tu de ce mă deranjezi?

       Eu sunt de principiul dacă nu te deranjez nici tu nu văd de ce să o faci. Asta mi se întâmplă des mai ales în trafic. Când am venit prima dată în Bucureşti nu ştiam decât drumul până la metrou la Titan, metroul până la Universitate şi înapoi. Apoi am crescut şi am venit cu maşina, un Olcit din 1989, care nici măcar nu era al meu. Ei de atunci,  deşi între timp am schimbat maşina, am continuat să-mi dezvolt vocabularul de cuvinte obscene, format din cele mai stranii combinaţii de cine, cum şi în cine. Condusul în Bucureşti este ca o aventură în care regulile se schimbă de la o zi la alta, de la o intersecţie la alta şi în funcţie de câţi taximetrişti sunt în trafic. 
      De exemplu ieri când am vrut să ies de pe străduţa mea şi să plec cuminte spre Dristor dinspre Grigorescu. Trec maşinile ce veneau dispre intersecţia aflată la 100 m de mine şi văd ultima maşină că semnalizează dreapta, înseamnă că vrea să intre pe strada de pe care eu ies, aşa că las maşina să alunece foarte uşor în ideea că imediat ce virează să plec şi eu. Da de unde, era o tipă la volan care m-a claxonat ca să-mi atragă atenţia şi a continuat să meargă mai departe. Ok zic, poate vroia să oprească imediat după intersecţia cu strada mea. Am plecat şi după vreo' 150 m a oprit pe dreapta, cred că se rătăcise. Trebuie să mărturisesc că sunt misogin la volan dar în acelaşi timp apreciez femeile care au curaj să conducă în Bucureşti. Nu este deloc uşor şi le înţeleg, ele când erau mici se jucau şotronul şi cu păpuşile pe când băieţii cu maşinuţele şi cu "sania" cu rulmenţi.
       Seara când mă întorc acasă pe acelaşi bulevard dar pe celălalt sens de mers, un idiot de se credea pe circuitul de la Monte Carlo tăia benzile şi frâna obligându-i pe toţi ceilalţi să-l ferească şi să se ferească. A ajuns la semafor odată cu mine şi faţă de ceilalţi cât putea să câştige o maşină, două. Când am ajuns în dreptul lui am înţeles filosofia lui de a conduce. Răspunsul se afla pe toată partea dreaptă a maşinii care suferise avarii minore de la evidentele tamponări uşoare. Înţeleg să te mai şi grăbeşti dar de ce mă obligi pe mine să am grijă şi de tine, adică să te feresc de greşelile tale. Din partea mea poţi să zbori şi să mergi pe 2 roţi numai nu mă deranja pe mine.
       Cu tot misoginismul meu, explicat mai devreme, prefer o femeie care îşi ia mai multe măsuri de siguranţă decât un dobitoc inconştient care se crede cocoş că a câştigat un metru în plus la semafor, după ce nu el i-a ocolit pe ceilalţi ci ceilalţi l-au evitat pe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai o opinie de ce să nu o exprimi?