marți, 9 februarie 2010

Să-i mulţumim lui D-zeu!

Am auzit pe la televizor că o primărie de sector din Bucureşti alocă 40 de milioane de euro pe lună pentru salubrizare şi deszăpezire.
Pentru ce???
Da, pentru deszăpezire! Plătim praful şi mizeria 9 luni din an, iar 3 luni plătim lopeţile din hipermarket, să ne enervăm, să stăm la semafor. Şi le plătim degeaba pentru că tot lui Dumnezeu trebuie să-i mulţumim că iese soarele şi ne strică programul de înviorare (aruncarea zăpezii cu lopata sau împinsul maşinii...altuia), că ne topeşte zăpada şi putem ieşi din casă, până la colţ, să ne luăm pâine.
Aş vrea să ştiu când va veni ziua în care să nu-i mai mulţumim Domnului pentru lucrurile astea mici ci să putem spune asta unei persoane sau instituţii.
Eu am să le mulţumesc totuşi unor personaje care devin pe zi ce trece mai importante pentru noi şi apar la televizor la programul de ştiri, de divertisment şi de sport numai în cel de desene animate, nu.
"Vă mulţumesc domnule prim-ministru că vă preocupă drumurile ţării şi că vă plimbaţi cu maşina personală fără utilaj de deszăpezire în faţă. Vă mulţumesc domnule ministru al transporturilor că vă pasă de calea ferată pe care cad copaci de a căror existenţă nu ştim până nu blochează traficul, de autostrăzile fără parapeţi pentru a putea admira peisajul. Vă mulţumesc domnule primar că pot ieşi cu maşina din spatele blocului şi pentru parcările acoperite şi, nu în ultimul rând, pentru că i-aţi ridicat maşina vecinului parcată neregulamentar pe carosabil (un măgar, că nici măcar nu a încercat să o bage sub pat sau în debara, doar vedea că nu are unde să o lase)."
Eu le-aş mai mulţumi şi altora şi în diferite alte moduri dar e posibil să apară flacăra violet şi să-mi pierd dreptul de a fi un cetăţean "mulţumit".
Am să închei cu un citat celebru şi care este, de fapt, răspunsul universal al problemelor noastre: Iarna... nu-i ca vara!
 http://www.youtube.com/watch?v=8CkJXV03Dss

PS: În urma celebrului citat a apărut prin Bucureşti şi un stencil cu omu' în cauză.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai o opinie de ce să nu o exprimi?